10 مهارت مهم برای طراحان وب‌سایت (قسمت نهم)

سلام. پس از یک تاخیر نسبتا طولانی، 2 بخش باقی مانده از این سلسله نکات را خدمت شما ارائه می‌دهم.

در مقاله اصلی ، نویسنده ابتدا تصمیم داشته است در مورد کاربردپذیری مطلبی بنویسد اما به نظر وی مساله شم کسب و کار (Business Sense) مهم‌تر بوده است. اما بنده تصمیم گرفتم مقوله کاربرد پذیری را در اینجا مطرح کنم.

9. طراحی وب سایت با رعایت کاربردپذیری (Usability)

در ابتدا باید به طور مختصر کاربردپذیری را توضیح دهم. این مفهوم در حیطه کامپیوتر و IT اشاره به طراحی نرم افزار یا وب سایت (هم از لحاظ چیدمان منطقی المان‌ها و هم از نظر گرافیکی) دارد به طوری که کاربران به سادگی و در زمان کم بتوانند به مقاصد خود در سیستم دست پیدا کنند و کار مورد نظرشان را انجام دهند. به عنوان مثال تغییری که در مجموعه Office 2007 نسبت به نسخه 2003 آن به وجود آمد و Ribbon  به بالای فضای کاری اضافه شد در جهت سهولت دسترسی کاربران به فرمان ها و قابلیت های نرم افزار بود که این موضوع در رابطه مستقیم با کاربردپذیری است. 

برای طراحی یک سایت کاربردپذیر، باید این موضوع را مد نظر داشته باشیم که بازدید کننده در اولین ورود خود به سایت ما از قابلیت‌ها و امکانات سایت ما خبر ندارد و ما باید این امکانات را طوری دسته‌بندی کرده باشیم و در بخش‌های مناسب در اختیار کاربر قرار داده باشیم که او بتواند در زمان کم و به سهولت آنها را پیدا کند و از آنها استفاده نماید.  

سایت ما هر چقدر هم که از لحاظ قابلیت های نرم افزاری، سرعت، امنیت و طراحی گرافیکی غنی و حرفه ای باشد، اگر به نوعی ساخته شده باشد که قابل استفاده و کاربردپذیر نباشد و کاربران به راحتی نتوانند با آن کار کنند و از قابلیت های آن استفاده نمایند، یک سایت موفق نخواهد بود و در نهایت محکوم به شکست است.

با توجه به اهمیت این مساله، به زودی مقاله کاملی درباره کاربردپذیری و همچنین راه های موجود جهت ساخت سایت‌هایی کاربردپذیر را در ویلاگ حضورتان ارائه خواهم نمود.

برچسب‌ها:

منابع

لینک دائمی به این مطلب:


نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.